Bemutatkozás - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Játékvár Ovi

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozás

Csoportjaink > Maci csoport
 
Maci csoport
Ebben az évben 27 kis bocs brummog a csoportunkban, vannak köztük kisebbek és nagyobbak. Olyan, mint egy nagy család! A nagyok előszeretettel segítik a kicsiket az óvodába való beilleszkedésben, akik ezzel egy életre szóló tapasztalatot szereznek az empátiáról, az odafigyelésről, a segítségnyújtásról, és közben megélhetik nagyosságukat. Büszkén brummogva, felkészülve mennek iskolába. A kicsi bocsok, ha megnőnek, ugyanezt a segítségnyújtást adják tovább, amiben anno ők is részesültek.
A mackók élete nem az unalomról szól! Járunk rendszeresen a Városligetbe, részt veszünk a természet világának megismerését célzó Természetbúvár szakkörön. Sokat barkácsolunk, játszunk, mesélünk és énekelünk. Szeretjük a bendőnket telepakolni általunk készített finomságokkal, süteményekkel.
Az óvodai munkánkat nagyban segíti az otthonról jövő támogató légkör, az anyukák és apukák gondos együttműködése.
Szeptembertől pedig csoportszobánk megújult berendezéssel várja kedves régi és új óvodásainkat!


Szojka Diána
2000-ben végeztem a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Warga István Pedagógiai Főiskolai Kar óvodapedagógus szakán.3 évig Miskolcon, majd 3 évig Kőbányán dolgoztam, 2006-tól pedig a Játékvár óvodában végzem a gyerekek nevelését.2005-ben oklevelet szereztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar Nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus szakirányban. Továbbá tanúsítványt szereztem a Sindelar-féle komplex kognitív fejlesztő program használatára. 2013-ban és 2017-ben a VI. kerületi Önkormányzat pedagógiai munkámat elismerésben részesítette.
„A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben felnevelni és szabadságban elbocsátani.”
Rudolf Steiner


Szatmári- Schubauerné Pfarcz Éva
1970. október 1-jén születtem Budapesten.
1992-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán,
1993-ban a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskola tanítói szakán végeztem.
1994- ben kezdtem dolgozni a Terézvárosi Bajza Utcai Általános Iskolában, 3. osztályos osztályfőnökként.
Ott hallottam az OVI-SULI programról, mely felkeltette az érdeklődésemet, mivel éppen az óvoda- iskola átmenet kérdése miatt végeztem el a tanító és óvodapedagógus szakot is.
1995-től a 2006-os megszűnéséig a Terézvárosi OVI- SULI alkalmazásában álltam tanítói és óvónői munkakörben.
2006 óta az OVI-SULI jogutódjaként működő Terézvárosi Önkormányzat JÁTÉKVÁR Óvodájában dolgozom. A munkaközösség vezetése és a pályázatírás mellett a szülői házzal való kapcsolattartás és számos program szervezése is a feladataim közé tartozik.
2008 óta a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola gyakorlati helye vagyunk. Heti rendszerességgel végzem nappali képzésben résztvevő főiskolai hallgatók mentorálását.
2013 -ban és 2018-ban megkaptam a Terézváros Kiváló Pedagógusa megtisztelő címet.
2017-ben a Kodolányi János Főiskolán mentorpedagógus szakiránnyú szakát sikeresen elvégeztem.


Ari Kálmánné, Katica
1972-ben születtem Debrecenben. 16 évesen itt kezdtem el dajkaként dolgozni. 1993-ban költöztem Budapestre, 1996-ban végeztem el a dajkaképzőt. Más szakiskolát is végeztem, de az óvodai közeg az, ahol második otthonra leltem. Immár 25 éve dolgozom dajkaként. Három gyermekem van. A gyerekek szeretete,  a családias hangulat az, ami ezt a szakmát gyönyörűvé varázsolja számomra.

 
Keresés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz