Bemutatkozás - Játékvár óvoda

Címünk: 1062. Budapest, Lendvay u. 24.
Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozás

Csoportjaink > Béka
Béka csoport

A békacsoportos gyermekekre jellemző az egymás iránti tisztelet és elfogadás. Célunk, hogy szeretettel, megértéssel megkönnyítsük a gyermekek számára az óvodába, az életbe való beilleszkedést. Sokszor megyünk sétálni, kirándulni, „csavarogni”. Valljuk, hogy közös élményekkel és tapasztalatszerzéssel könnyebb az aktuális téma feldolgozása, megértése, elsajátítása, a gyermekek ismereteinek bővítése. A gyermekek érdeklődésére alapozva egy-egy témát több oldalról megközelítve sokrétűen dolgozunk fel játékos helyzetekben.
 
 
„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi: játszik. De mi már tudjuk, mire megy ki a játék. Arra, hogy a világban otthonosan mozgó, eleven eszű, és tevékeny ember váljék belőle"  (Varga Domokos)
Kis Ágnes:
 
Óvónői szakközépiskola elvégzése után kezdtem el dolgozni immár 32 éve. Óvónői és a tanítói főiskolák elvégezése után a vezetőpedagógusi-mentor tanári és a közoktatás vezetői szakból szereztem diplomát. Számtalan továbbképzésen vettem részt művészeti területeken, melyet csoportomban és az óvodában intézményi szinten is felhasználom a mindennapjaimban. 15 éve foglalkozom a főiskolások mentorálásával, igyekszem átadni nekik az évek alatt szerzett módszertani tapasztalataimat.
 
Óvodánk programja, szellemisége, hagyományai közel állnak hozzám, magam is azonos értékrendet képviselek. Magánéletemben is fontos számomra a természet közelsége, a környezetvédelem, az egészség megőrzése, az emberek tisztelete és szeretete.
 
„Némelyek valóságos tanodát, mások csupán játékhelyt látnak az óvodában, s kellő középutat csak igen kevesen tudják eltalálni.” (Ney Ferenc)

Papp-Szabó Veronika:
Pedagógiai asszisztensként dolgozom az óvodában. Előbb a gyermek-és ifjúsági felügyelő, később a pedagógiai-és családsegítő munkatárs tanfolyamokat végeztem el.
 
Már 10 éve dolgozom óvodában, és ez alatt sokat tapasztaltam a gyerekekről, világukról, nevelésükről. Talán ennek is köszönhető, hogy mindegyik gyerekkel meg tudom találni a közös hangot, és be tudom vonni őket – akár játékba, akár más feladatokba.
 
Nagyon szeretek kreatívkodni, és ezt képes vagyok a gyerekre is átragasztani, legyen az egy egyszerű papírhajtogatás, vagy akár egy összetettebb gyöngykészítés.
 
Gyerekkorom óta foglalkozom zenével, furulyán, és hegedűn játszom, de elsősorban az énekhang az amit leginkább szeretek, és nagyon fontosnak tartom az óvodában a zenei nevelést.
 
Ikertestvérem egy másik óvodában óvodapedagógusként dolgozik, így nálunk az „óvodai dolgok” nem szűnnek meg a munkaidő letelte után, hanem a családhoz tartoznak. Szeretjük, és meg is osztjuk egymással a történéseket, tapasztalatokat, és segítünk is egymásnak, amikor csak tudunk.


Ungárné Balányi Klára:

Ötgyerekes édesanyaként sok időt töltöttem családommal. Ez idő alatt "segítő szülőként", szülői munkaközösségi vezetőként vettem részt gyerekeim óvodai, iskolai életében. Így hosszú időn keresztül kissé belülről is láttam, tapasztaltam, milyen nehéz a pedagógusok munkája. Miután gyerekeim felnőttek és kirepültek otthonról, hiányzott az a mozgalmas, sok impulzust adó élet, ami annyi éven keresztül meghatározta mindennapjaimat. A Játékvár ovihoz személyes kötődés is fűz: igazgatónő volt egykor legkisebb fiam óvónénije, itt dolgozik óvodapedagógusként menyem, és ide járnak unokáim. Miután otthon kiürült a ház, boldogan helyezkedtem el itt dajkaként 2024 januárjában. Saját tapasztalatomat és gyerekszeretetemet hozom ide.

Vissza a tartalomhoz