Bemutatkozás - Játékvár óvoda

Címünk: 1062. Budapest, Lendvay u. 24.
Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozás

Csoportjaink > Maci
 
Maci csoport

Ebben az évben 21 kis bocs brummog a csoportunkban, vannak köztük kisebbek és nagyobbak. Olyan, mint egy nagy család! A nagyok előszeretettel segítik a kicsiket az óvodába való beilleszkedésben, akik ezzel egy életre szóló tapasztalatot szereznek az empátiáról, az odafigyelésről, a segítségnyújtásról, és közben megélhetik nagyosságukat. Büszkén brummogva, felkészülve mennek iskolába. A kicsi bocsok, ha megnőnek, ugyanezt a segítségnyújtást adják tovább, amiben anno ők is részesültek.
 
A mackók élete nem az unalomról szól! Járunk rendszeresen a Városligetbe, részt veszünk a természet világának megismerését célzó Természetbúvár szakkörön. Sokat barkácsolunk, játszunk, mesélünk és énekelünk. Szeretjük a bendőnket telepakolni általunk készített finomságokkal, süteményekkel.
 
Az óvodai munkánkat nagyban segíti az otthonról jövő támogató légkör, az anyukák és apukák gondos együttműködése.
 
Szeptembertől pedig csoportszobánk megújult berendezéssel várja kedves régi és új óvodásainkat!
 
 

Szatmári- Schubauerné Pfarcz Éva:
1970. október 1-jén születtem Budapesten.
1992-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán,
1993-ban a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskola tanítói szakán végeztem.
1994- ben kezdtem dolgozni a Terézvárosi Bajza Utcai Általános Iskolában, 3. osztályos osztályfőnökként.
Ott hallottam az OVI-SULI programról, mely felkeltette az érdeklődésemet, mivel éppen az óvoda- iskola átmenet kérdése miatt végeztem el a tanító és óvodapedagógus szakot is.
1995-től a 2006-os megszűnéséig a Terézvárosi OVI- SULI alkalmazásában álltam tanítói és óvónői munkakörben.
2006 óta az OVI-SULI jogutódjaként működő Terézvárosi Önkormányzat JÁTÉKVÁR Óvodájában dolgozom. A munkaközösség vezetése és a pályázatírás mellett a szülői házzal való kapcsolattartás és számos program szervezése is a feladataim közé tartozik.
2008 óta a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola gyakorlati helye vagyunk. Heti rendszerességgel végzem nappali képzésben résztvevő főiskolai hallgatók mentorálását.
2013 -ban és 2018-ban megkaptam a Terézváros Kiváló Pedagógusa megtisztelő címet.
2017-ben a Kodolányi János Főiskolán mentorpedagógus szakiránnyú szakát sikeresen elvégeztem.


Rikker Erik:
2018-ban végeztem Vácott az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. 7 hónapot Gödön dolgoztam gyakorló óvodapedagógusként, majd jelentkeztem a Játékvár Óvodába ahol a gyakorlatomat is végeztem Zaverczné Komáromi Katalinnál. Ami miatt emellett az óvoda mellett döntöttem az a nagyon jó mentorok és nevelőtestület illetve, hogy a szakmát valóban jól megtanuljam.
3 testvérem van, 9 évvel született utánam a következő, így a kisebb gyermekekkel már akkor elkezdtem foglalkozni, kezdetben testvérként. Egy időben babysitterkedtem is.  OKJ-s gyógypedagógiai asszisztensi gyakorlatomat óvodában végeztem, ott is kiválóan szót értettem a gyermekekkel és ott tetszett meg nagyon az óvoda. Nyaranta táboroztatok gyerekeket minden korosztályban, ezekben a táborokban biztosítani szoktam az íjászat kipróbálásának lehetőségét 5 éves kortól.
Hogy miért pont az óvoda és nem az iskola?
Mert az óvodában sokkal több eszközzel és lehetőséggel lehet fejleszteni a gyermekeket. Sokkal inkább a gyermekeknek az igényeit, személyes fejlődésük ütemét vehetem figyelembe. És hangsúlyozottan fontos a gyermekekkel való személyes kapcsolat, amire az iskolában kevés helyen van lehetőség.

Ari Kálmánné, Katica:
1972-ben születtem Debrecenben. 16 évesen itt kezdtem el dajkaként dolgozni. 1993-ban költöztem Budapestre, 1996-ban végeztem el a dajkaképzőt. Más szakiskolát is végeztem, de az óvodai közeg az, ahol második otthonra leltem. Immár 25 éve dolgozom dajkaként. Három gyermekem van. A gyerekek szeretete,  a családias hangulat az, ami ezt a szakmát gyönyörűvé varázsolja számomra


Vissza a tartalomhoz