Bemutatkozás - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Játékvár Ovi

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozás

Csoportjaink > Pillangó csoport
 
„Menjünk a Pillangó csoportba
 Nosza rajta indulás,
Bizony nem megyünk hiába,
 Ott az élet oly csodás!"
Csoportszobánk a földszinti aulából nyílik. Itt sok szép virág között egy nyitott tágas ajtón léphetünk be családias, barátságos kis termünkbe. 20 kisgyermek második otthona, 3-4-5-6 évesek nagy csoportja. 12 kisfiú, kik lovagok valahány és 8 kisleány kik hercegnők mindahány. Szívesen énekelünk, zenélünk, mesélünk, verselünk, játszunk, sokat kirándulunk, sokat tornázunk.


Ági néni:
(Sebestyén-Cselovszki ​​Ágnes)
Pályaválasztásomat nagyban meghatározta a családi indíttatásom. Nagyapám és édesanyám is pedagógusként dolgozott/ dolgozik ma is. Tőlük örököltem a pálya iránti elhivatottságot, melyet csak hittel és elszántsággal lehet tökéletesen művelni. Főiskolai tanulmányaimat Szarvason végeztem nappali tagozaton. Majd a szakmai gyakorlati évek következtek. Úgy gondolom, az óvoda az a társadalmi intézmény, amely ma még a legtöretlenebbül képes formálni a gyermeki személyiséget. Tudjuk, a légkör és a példa nevel elsősorban. A gyermek közvetlen környezetéből meríti a modelleket, a szerepeket, amelyekkel azonosulni igyekszik. Hitvallásom, hogy felnőtt és gyermek kapcsolatában a minőséget az egymásra figyelés, a tudás, a tapintat adja. A zene ​életem része, magam is játszom hangszeren (gitár). A főiskolán 3 éven át végeztem a néptánc ​szakot párhuzamosan az óvodapedagógia szakkal. „Hozzon ​​a​​ gyermeknek ​​mindenki, ​​amit​​tud. Játékot,​​ zenét,​​örömet. Hogy ​​mit ​​fogad​​ el,​​ azt​​bízzuk​​rá. Az​​a​​szellemi​​táplálék​​válik​​javára Amit​​maga​​is​​kíván.” (Kodály​​Zoltán) Kodály szellemiségét követve, hiszem és vallom, hogy csak azok az értékek maradnak fent, melyeket mi pedagógusok átörökítünk a jövő nemzedékének. Ezért óriási a felelősségünk e tekintetben. Próbálom a kultúrát közelebb vinni a csoportomba járó gyerekek számára csakúgy, mint a klasszikus zene szeretetének átadását, fontos feladatnak tartom. (pl: Vivaldi, Mozart, Debussy, Diótörő...) A zene, a ritmus, a népi játékok, amelyek egyben feszültségoldó hatással is bírnak, mindennapos tevékenység, nagy hangsúlyt kapnak szakmai munkám nevelési tervezésében. Az érzelmi intelligencia: önkontroll, lelkesedés, kitartás, amelyekkel motiválni tudjuk önmagunkat, ezeket a képességeket megtaníthatjuk gyermekeinknek is. Célom hogy ezeket a pozitív értékeket továbbadjam. Két év elteltével közoktatás vezető pedagógus szakvizsgát tettem. Módszertani ismereteimen túl intézményi szinten is szerettem volna tájékozott lenni. Ezután elvégeztem az alapozó terápia 120 órás továbbképzést​, amellyel módszertani ismereteimet igyekeztem bővíteni a magatartás és viselkedészavaros gyermekek fejlesztésében. 2017. júliusban állam vizsgáztam az ELTE ​​neveléstudományi MA ​​szakon. 2000. óta dolgozom óvodapedagógusként. Két kislány édesanyja vagyok, (Panni 7 és Luca ​9 évesek) akik mellett sosem unatkozom, hiszen mindig tele vannak ötlettel és persze kifogyhatatlan energiával.


Edit néni:
(Sótonyiné Nagy Edit)
Hajdúböszörményben végeztem az óvodapedagógus-református valláspedagógus szakon, 1996-ban. Budapesten 5.éve dolgozom a Játékvár Óvodában, a Pillangó csoportos gyerekekkel 4. éve bontogatjuk együtt szárnyainkat. Terézvárosi lakosként 3 saját gyermeket is nevelünk férjemmel. Szeretet, bizalom, alázat –ezekkel az értékekkel fordulok a rám bízottak felé.

Dominika, a dajka nénink:
(Máthé Kiss Dominika)
Óvodánk melegszívű, gyermekszerető, szorgalmas és jól együttműködő munkatársa. Nagyon jó kapcsolata van a szülőkkel és gyerekekkel egyaránt. Kiegészíti, gazdagítja óvónői munkánkat, szívesen van bent a csoportban, örömmel jön velünk sétálni, kirándulni.
 
A növények, virágok gondozását is szereti, szívén viseli, így szépítve csoportszobánkat is. 
 
Keresés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz