Bemutatkozás - Játékvár óvoda

Címünk: 1062. Budapest, Lendvay u. 24.
Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozás

Csoportjaink > Nyuszi
Nyuszi csoport
Tágas, világos, korszerű eszközökkel felszerelt terem nyújt otthont a nyuszinak. Vegyes életkorú apróbb és egyre nagyobb lábú nyuszik osztják meg „odújukat” egy élő Kókusz nyuszival, és egy apró törpehörcsöggel, és velünk...
A vegyes életkor, és a mi pozitív mintaadásunk arra ösztönzik a gyermekeket, hogy segítsék, elfogadják egymást. Család szerkezethez hasonló közeget igyekszünk biztosítani, ahol természetes módon, egymástól tanulva, ellesve jutnak ismeretekhez, közös élményekhez, illetve megtapasztalják az egyéni és közös felelősségvállalást. Gyermekeink tolerálják, elfogadják és segítik egymást.. Ösztönözzük az egyéni képességek kibontakozását, saját ötletek megvalósítását, a szeretetnyelv megnyilvánulását.
Pedagógiai elképzeléseinket Freinet pedagógiai szemlélet határozza meg.
Sokat mesélünk, kutatunk, búvárkodunk a természetben, kísérletekkel összefüggéseket keresünk a világ dolgairól. Élményeik, szerzett ismereteik a játékban teljesednek ki.
Folyamatos lehetőséget biztosítunk a szabad önkifejezésre (tánc, zene, dramatizálás, alkotó tevékenység).
Minden évben a gyermekeket aktuálisan foglalkoztató rövidebb, hosszabb témákat dolgozunk fel projekt módszerrel. Korábbi évek témái: „Körbe- körbe járunk ( közlekedés)”, „ Utazás a Föld körül”, „Foglalkozások”, „Rovarok csodálatos világa”…stb.
Gyakran készítünk közösen hétköznapi alapanyagokból a témánkat kiegészítő, gazdagító játék eszközöket, melyekkel arra neveljük gyermekeinket, hogy a legjobb játékok általunk is megteremthetőek, melyeket, óvni, vigyázni kell. Témáinkhoz kapcsolódva sütünk, főznünk közösen különböző finomságokat. Utazunk, tanulmányi sétákra, játszóterekre, múzeumokba, bábszínházba látogatunk, melyekkel gazdagítjuk a feldolgozandó témához kapcsolódó valóságismeretüket, és formáljuk értékszemléletüket.
Csoportunkra jellemző a szoros együttműködés a családokkal, ők segítik projektjeink kiteljesedését támogatásukkal, gyűjtőmunkájukkal, szükség esetén kíséréssel, személyes jelenléttel, közös élményekkel (családi kirándulás, munkadélután, közös ünnepek megélése, külső helyszínek látogatása kísérőként, „Az én napom” lehetősége, saját, speciális ismeretek megosztása a csoporttal …stb.) .
Gyerekek nevében:
Beszélj velem úgy, mintha felnőtt lennék!
Játssz velem úgy, mintha gyerek lennél!
Bízz bennem! Adj nekem feladatot,
majd meglátod, milyen ügyes vagyok!”
                                           (Dávid Rózsa)

Zaveczné Komáromi Katalin:
Óvodapedagógusi diplomámat Esztergomban, a Vitéz János Tanítóképző Főiskolán szereztem. A hospitálások során, a gyerekek között szerzett első élmények
megerősítettek, hogy jól döntöttem, hivatást választottam.
Szakdolgozati téma keresése során találtam rá a Freinet pedagógiára, mely azóta is meghatározó pedagógiai gyakorlatomban.
27 éve dolgozom a pályán, 10 éve tartozom a Játékvár Óvoda közösségébe.
12 éve foglalkozom óvodapedagógus hallgatók gyakorlati szakmai felkészítésével és pályakezdő kollégák mentorálásával.
2016-ban végeztem a Kodolányi János Főiskola mentor tanári szakán.
2013-ban és 2017-ben Terézváros Önkormányzata pedagógiai munkámat elismerésben részesítette.


Simó Kinga:
Közel 7 éve dolgozom itt a Játékvár Óvodában, egy nagyszerű csapat tagjaként. Pedagógiai asszisztensként dolgoztam, de most már második tanéve, hogy óvodapedagógusként folytatom a munkám.
A nyuszi csoport óvonénije vagyok, Zaveczné Komáromi Katalinnal, aki egyben a mentorom is.
Jelenleg a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola utolsó éves hallgatója is vagyok.
A kihívások, az új feladatok megoldása nem jelent problémát számomra. Csoporton kívüli tevékenységekben is szívesen részt veszek, a rendezvények lebonyolításában, megszervezésében. Kapcsolattartó vagyok az óvoda és a fakultációs oktatók között.
Hiszem és vallom, hogy a kisgyermekek fejlődésében az otthonról hozott szeretett, tudást csak kamatoztatni tudjuk, hiszen nagyon sok időt töltenek velünk a gyerekek az óvodában.
 
 
"A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben, néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más! Mindegyik különleges! Mindegyik gyönyörű! "


Maxné Tukarcs Erika:
1980-ban születtem Szolnokon. Fegyverneken 5 testvéremmel nagy családban nőttem fel. 2002-ben költöztem fel Budapestre, azóta élek Terézvárosban a férjemmel és két fiammal. Varrónőként dolgoztam 2015ig amikor is úgy éreztem megérettem a dajka néni hivatásra. Szeretek dadus néni lenni, és nagy örömöm hogy az első szakmám ami mára hobbim maradt elő elő kerül az óvodai életben is, legyen szó jelmez varrásról, baba ruha tervezésről vagy akár az óvoda szépítéséről. Nagy lelkesedéssel és izgalommal kezdem meg második évemet a nyuszicsoportban.
Vissza a tartalomhoz