Bemutatkozás - Játékvár óvoda

Címünk: 1062. Budapest, Lendvay u. 24.
Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozás

Csoportjaink > Süni
Süni csoport
 
 

A süni csoportba 19 kisebb-nagyobb tüskéshátú kis süngombócka jár, akik családként, egymást segítve és támogatva töltik óvodai mindennapjaikat. Mindannyian színes egyéniségek, önálló látásmóddal, akik szeretnek a világ minden apró szegmensére rácsodálkozni. A csoportszobában, az óvodában sosem unatkozunk, mindig tevékenyen töltjük a hétköznapokat, igyekszünk felfedezi a környezetünkben fellelhető érdekes „világokat”. Ha tehetjük útnak indulunk és a várost nyakunkba véve új tapasztalatokat gyűjtünk, melyből származó élményeket előszeretettel osztjuk meg a szeretteinkkel. A csoportunk 20. tagja Mogyoró, egy kis plüss sündisznó, aki hétvégéről, hétvégére egy-egy süntestvéréhez látogat, hogy együtt töltve a hétvégét közösen szerezzenek élményeket.
Ivacs Fülöp:
24 éves egyetemi hallgató vagyok, idén májusban az ELTE óvodapedagógus karján fogok diplomázni.
Úgy gondolom, hogy minden ember a játékból tanul a legtöbbet, legyen az gyerek vagy felnőtt, a játék mindenkit figyelemre, koncentrációra és tudásvágyra ösztönöz, nap mint nap.
Számomra a gyerekekkel való közös tanulás, fejlődés, kalandozás az a játék amit nap mint nap örömmel játszok az életemben.
Szakdolgozatomat a távol keleti nevelési kultúra és a nyugati nevelési kultúra különbségeiből írom, így próbálom bővíteni a tudásomat és a látásmódomat a gyerekekkel kapcsolatosan.
Számomra a legfontosabb, hogy a gyerekek szeretetben, békességben, boldogságban tudjak nap mint nap kiteljesedni önmagukban.

Furcsa véletlen az életemben, hogy Néri Szent Fülöp után kaptam a nevemet, aki életében mindig vidáman és boldogan ált a gyerekek neveléséhez. :)

"Legyetek jók ha tudtok"


Pap Sándor:
Már öt éve gyakorlom az óvodapedagógusi hivatást, melyet megelőzően is már gyerekekkel foglalkoztam, ami segített meghatározni a jövőmet.
 
Két tényezőt figyelembevéve határoztam az óvodapedagógusi életpálya mellett: elsődlegesen az motivált, hogy az általam szerzett ismereteket, tapasztalatokat tovább adhatom, formálhatom általuk a gyermekek tudásának körét, másrészt legalább ilyen jelentőségteljes szerepe volt a gyerekeknek, hiszen amellett, hogy én „taníthatok nekik”, ők is sokat taníthatnak nekem az életről, mellyel folyamatosan formálják a személyiségemet.
 
Az óvodapedagógusi diploma megszerzését követően igyekeztem a lehető legtöbb továbbképzésen részt venni, gazdagítani a tudásomat, ennek eredményeként jelenleg mentorpedagógus szakirányú továbbképzést végzek, mely elvégzése által szerzett tapasztalatok segítségével a jövő pedagógus generációjának kinevelésében vehetek részt.

Maxné Tukarcs Erika:
Szolnokon születtem Fegyverneken, nagy családban éltem szüleimmel és 5 testvéremmel. Majd miután férjhez mentem Terézvárosban éltem 15 évig. 2020-ban Fótra költöztünk férjemmel és 2 fiammal. Mind két gyermekem Terézvárosban jár/járt óvodában és iskolába is. Gyermekeim születése elött varrónőként dolgoztam. Majd 2016- ban úgy gondoltam megérettem a dajkainéni hivatásra. 2018 óta dolgozom a Játékvár óvodában, ahol mindig kapok lehetőséget hogy az eredeti szakmám se merüljön feledésbe mindig akad szabni/varrni való is amit ha tehetek a csoportban a gyerekekkel készítek, hogy ők is megismerhessék kicsit a varrás vagy akár a varrógép használatát.  
 
 „Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni,  ha az ember megtiszteli azzal hogy komolyan veszi.”        
 
  (Szabó Magda)
Vissza a tartalomhoz