Bemutatkozás - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Játékvár Ovi

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bemutatkozás

Csoportjaink > Nyuszi csoport
 
Nyuszi csoport
Tágas, világos, korszerű eszközökkel felszerelt terem nyújt otthont a nyuszinak. Vegyes életkorú apróbb és egyre nagyobb lábú nyuszik osztják meg „odújukat” egy élő Kókusz nyuszival, és egy apró törpehörcsöggel, és velünk...
vegyes életkor, és a mi pozitív mintaadásunk arra ösztönzik a gyermekeket, hogy segítsék, elfogadják egymást. Család szerkezethez hasonló közeget igyekszünk biztosítani, ahol természetes módon, egymástól tanulva, ellesve jutnak ismeretekhez, közös élményekhez, illetve megtapasztalják az egyéni és közös felelősségvállalást. Gyermekeink tolerálják, elfogadják és segítik egymást.. Ösztönözzük az egyéni képességek kibontakozását, saját ötletek megvalósítását, a szeretetnyelv megnyilvánulását.
Pedagógiai elképzeléseinket Freinet pedagógiai szemlélet határozza meg.
Sokat mesélünk, kutatunk, búvárkodunk a természetben, kísérletekkel összefüggéseket keresünk a világ dolgairól. Élményeik, szerzett ismereteik a játékban teljesednek ki.
Folyamatos lehetőséget biztosítunk a szabad önkifejezésre (tánc, zene, dramatizálás, alkotó tevékenység).
Minden évben a gyermekeket aktuálisan foglalkoztató rövidebb, hosszabb témákat dolgozunk fel projekt módszerrel. Korábbi évek témái: „Körbe- körbe járunk ( közlekedés)”, „ Utazás a Föld körül”, „Foglalkozások”, „Rovarok csodálatos világa”…stb.
Gyakran készítünk közösen hétköznapi alapanyagokból a témánkat kiegészítő, gazdagító játék eszközöket, melyekkel arra neveljük gyermekeinket, hogy a legjobb játékok általunk is megteremthetőek, melyeket, óvni, vigyázni kell. Témáinkhoz kapcsolódva sütünk, főznünk közösen különböző finomságokat. Utazunk, tanulmányi sétákra, játszóterekre, múzeumokba, bábszínházba látogatunk, melyekkel gazdagítjuk a feldolgozandó témához kapcsolódó valóságismeretüket, és formáljuk értékszemléletüket.
Csoportunkra jellemző a szoros együttműködés a családokkal, ők segítik projektjeink kiteljesedését támogatásukkal, gyűjtőmunkájukkal, szükség esetén kíséréssel, személyes jelenléttel, közös élményekkel (családi kirándulás, munkadélután, közös ünnepek megélése, külső helyszínek látogatása kísérőként, „Az én napom” lehetősége, saját, speciális ismeretek megosztása a csoporttal …stb.) .
Gyerekek nevében:
„Beszélj velem úgy, mintha felnőtt lennék!
Játssz velem úgy, mintha gyerek lennél!
Bízz bennem! Adj nekem feladatot,
majd meglátod, milyen ügyes vagyok!”
                                            (Dávid Rózsa)

Zaveczné Komáromi Katalin
Óvodapedagógusi diplomámat Esztergomban, a Vitéz János Tanítóképző Főiskolán szereztem. A hospitálások során, a gyerekek között szerzett első élmények megerősítettek, hogy jól döntöttem, hivatást választottam.
Szakdolgozati téma keresése során találtam rá a Freinet pedagógiára, mely azóta is meghatározó pedagógiai gyakorlatomban.
27 éve dolgozom a pályán, 10 éve tartozom a Játékvár Óvoda közösségébe.
12 éve foglalkozom óvodapedagógus hallgatók gyakorlati szakmai felkészítésével és pályakezdő kollégák mentorálásával.
2016-ban végeztem a Kodolányi János Főiskola mentor tanári szakán.
2013-ban és 2017-ben Terézváros Önkormányzata pedagógiai munkámat elismerésben részesítette.
 
 
Vincze Zsófia
1992-ben születtem Esztergomban egy három gyermekes család gyermekeként korán megtapasztaltam a felelősségvállalás kötelezettségét. Ezt az egymásra való odafigyelés szemléletemet szeretném leginkább tovább adni ovis gyermekeimnek.
 
2014-ben végeztem Sopronban NYME-BPK óvodapedagógia szakon kitüntetéses diplomával.
Egy évet éltem Brüsszelben, ahol egy 3 éves kislány mindennapjaiban segítettem egy váló félben levő édesanyának. A kint töltött idő alatt betekintést kaphattam egy multikulturális család mindennapjaiba, saját bőrömön tapasztalhattam meg a beszoktatás nehézségeit, és láthattam a válás lenyomatait a kislányon.
2015 augusztusától vidéken kezdtem el, majd 2016 februárja óta a Játékvár Óvodában folytatom hivatásomat. A 2016/17-es tanévben sikeres minősítő vizsgát tettem, melynek következtében már nem gyakornok, hanem pedagógusi besorolást kapok 2018. januárjától. Ebben a vizsga folyamatban segített mentorom, kolléganőm és egyben pótanyám Zaveczné Komáromi Katalin.
Számomra az a legfontosabb, hogy az ismeretek, élmények átadása, megélése mellett nyitottak legyünk a gyermekek létszemléletéből, tisztaságukból tanulni.
„Három olyan dolog van, amelyet mindig eltanulhat a felnőtt a gyerektől: hogy kell ok nélkül örülni, hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni, és hogy kell kíméletlenül kiharcolnia magának azt, amit ő akar.”- Paulo Coelho
 
 
 
Keresés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz