Bemutatkozás - Játékvár óvoda

Címünk: 1062. Budapest, Lendvay u. 24.
Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozás

Csoportjaink > Süni
Süni csoport
A Játékvár óvoda Süni csoportjába toppanva az érdeklődőket békés, szeretetteljes, vidám és játékos légkör fogadja a gyermekek személyiségéből fakadóan.
A kis süniket  két fiatal, lendületes óvónő Szandi és Dina, és a mindig precíz, figyelmes, „óvónők jobb keze”, Danuta terelgeti.  
Jelenleg 20 kis süni jár ide, ebből 13 fiú, 7 lány.
Köztük vannak kisebbek, nagyobbak, akik nagyon segítőkészen, gondoskodóan fordulnak a társaik felé. A nagyobbak empátiát tanulnak, fejlődnek szociális készségeik, míg a kisebbek, mire kinövesztik összes tüskéjüket, sokat tanulnak nagyobb társaiktól.
A kis tüskéshátúak nyitottak, érdeklődőek a pedagógusok által irányított tevékenységek iránt is, és társaik iránt is. Kíváncsiskodnak a nagyvilágban, sétákat tesznek a Városligetben, múzeumokban, hajókáznak, játszótereznek…
A mi nagy süncsaládunkról elmondható összességében, hogy érdeklődő, aktív, barátságos gyerekek, akik nagyon jó, békés, udvarias, összetartó közösséget formálnak.
Az óvónők és dadus célja közös, harmonikus, együttműködő munkájával, a kis sünik nyugodt légkörben való személyiségformálása, differenciált fejlesztése, iskolára való felkészítése, nagy hangsúlyt fektetve környezetünk és egymás tiszteletére, szeretetére.
Novák Alexandra:
Főiskolai tanulmányaimat a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végeztem 2009-ben.
Azóta dolgozom óvodában és 2011 óta vagyok a Játékvár Óvoda Süni csoportjának óvó nénije.
Három éven keresztül óvodapedagógus hallgatók gyakorlatvezetését vállaltam.
Munkám során célom a biztonságos, szeretetteljes légkör megteremtése, a gyermekek kreativitásának kibontakoztatása és személyiségének fejlesztése.

Kozma Edina:
2014. szeptembere óta vagyok a Játékvár óvoda Dina nénije.
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végeztem, és már főiskolás éveim során szakmai gyakorlatomat végig ebben az óvodában, a Nyuszi csoportban töltöttem, így már 2011 óta vagyok összeköttetésben az intézménnyel.
Első két évben a Katica csoport óvodapedagógusa voltam, 2016 óta a Sünik közösségében tevékenykedem.
2016. májusában letettem minősítő vizsgámat, így pedagógus I. fokozatba léptem.
2019-ben Fejlesztő- és differenciáló pedagógus szakirányon szakvizsgát tettem.
2018 szeptembere óta óvodapedagógus hallgatók gyakorlatvezetését vállalom.
Jelenleg Alapozó mozgásterapeuta képzésen veszek részt.
 
Összességében, elmondhatom magamról, hogy az óvodapedagógus szakmát egy élethivatásnak tekintem, amely során fő célom mindig a gyermekek közt való egyenlőség megteremtése, szeretetteljes légkör fenntartása és a gyermekek sokoldalú fejlesztésével az életre való felkészítésük lesz.

Madarasné Gajewska Danuta:
Lengyelországban születtem,1979-ben költöztem Budapestre.Két felnőtt lány édesanyja vagyok. 28 éve dolgozom óvodában,15 éve a Játékvár óvodában és 15 éve vagyok a kis Sünik dadus nénije.Nagyon szeretem a gyerekeket,a mindennapi kihívásokat. Sokra tartom a gyerek biztonságérzetét, szeretem a mosolygó arcukat,kíváncsi szemeket,érdeklődő természetüket.Igyekszem megadni a kis Süniknek mindazt amit a szívem diktál.Csodálom a gyerekek szárnyaló fantáziavilágát.Meglehetősen kreatív embernek tartom magam,amit próbálok kamatoztatni az adódó kihívásokban. "A gyermekeink akkor tanulják meg a szeretetet, amikor alanyi jogon érzik,hogy szeretve vannak és nem csak a különleges teljesítményeikért ,hanem pusztán önmagukért is szerethetők".
Vissza a tartalomhoz