Bemutatkozás - Játékvár óvoda

Címünk: 1062. Budapest, Lendvay u. 24.
Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozás

Csoportjaink > Pillangó
Pillangó csoport

„Menjünk a Pillangó csoportba
Nosza rajta indulás,
Bizony nem megyünk hiába,
Ott az élet oly csodás!"
Csoportszobánk a földszinti aulából nyílik. Itt sok szép virág között egy nyitott tágas ajtón léphetünk be családias, barátságos kis termünkbe. 20 kisgyermek második otthona, 3-4-5-6 évesek nagy csoportja. 12 kisfiú, kik lovagok valahány és 8 kisleány kik hercegnők mindahány. Szívesen énekelünk, zenélünk, mesélünk, verselünk, játszunk, sokat kirándulunk, sokat tornázunk.
Krcsik Brigitta:
2014-ben végeztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Azóta űzöm hivatásomat töretlenül a gyermekek között óvodapedagógusként. A Játékvár óvodával főiskolás éveim alatt kerültem kapcsolatba, és most 2019 nyarától, nagy örömömre, a Béka csoport óvó nénije lettem, majd  2020. januárjától kollégám szülési szabadságága miatt a pillangó csoport gyermekeit nevelgetem, szépre, jóra tanítgatom.
2010-ben végeztem Családpedagógiai mentorként, ezzel a végzettséggel főként a családok segítését és a gyermekek védelmét segítem elő. Az elmúlt évben pedagógus hallgatókat is mentorálltam, segítve őket pályájuk elindításában. Kiemelten fontos számomra a gyermekek lelki egészségének megőrzése, amelyet a kreativitásuk erősítésével, élményeik, érzelmeik feldolgozásával fejlesztem - különböző alkotói technikák alkalmazásával. A célom kiegyensúlyozott, békés környezetben a gyermekek személyiségének kibontakoztatásának elősegítése és az életre való felkészítésük.

Dávidné Hodován Eszter:
2014-ben végeztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskola óvodapedagógiai szakján.
2016. májusában letettem minősítő vizsgámat, így pedagógus I. fokozatba léptem.
2019. márciusától lettem a pillangó csoport óvó nénije.
Kisgyermek korom óta aktív része az életemnek a magyar néptánc és hagyományok őrzése.
Emellett általános iskolás korom óta éneklek kórusban, jelenleg a gödi Gaude kórus tagja vagyok.
A munkám során igyekszem a gyermekek mindennapi tevékenységét zenés, táncos foglalkozásokkal színesíteni. Fontosnak tartom, hogy a gyermekeket nyugodt, barátságos légkör vegye körül, ahol mindenki megtalálhatja a saját önkifejezési módját, akár barkácsolásban, rajzolásban, ének- zenében, különféle mozgásformákban, stb.

Fodor Renáta:
Pedagógiai alapdiplomával rendelkezem és jelenleg az ELTE mesterszakára járok. Nagyon érdekel a siketek jelnyelve és az alapozó terápia. Hiszem, hogy a gyerekek akkor tanulnak a legtöbbet, ha szabadon, érdeklődésüket támogatva tehetik azt egy szeretetteljes környezetben. Célom, hogy kreativitásukat kibontakoztassam, segítsem és támogassam őket.

Dominika, a dajka nénink:
(Máthé Kiss Dominika)
Óvodánk melegszívű, gyermekszerető, szorgalmas és jól együttműködő munkatársa. Nagyon jó kapcsolata van a szülőkkel és gyerekekkel egyaránt. Kiegészíti, gazdagítja óvónői munkánkat, szívesen van bent a csoportban, örömmel jön velünk sétálni, kirándulni.
A növények, virágok gondozását is szereti, szívén viseli, így szépítve csoportszobánkat is.

Vissza a tartalomhoz